e+



Cebit 2006, Kalem Testi

Cebit Kalem Fuarı, bu sene de oldukça heyecanlı geçti. Dünyanın her yerinden kalem meraklıları, genci yaşlısı demeden fuara akın ettiler. Biz de yine boş durmadık, fuarda dağıtılan en iyi kalemleri sizler için seçtik.

Test edilen kalemler sırasıyla şöyle:

  • Minton MMP-3051
  • Türk Patent Enstitüsü 2006
  • Türk Telekom 256k Limitsiz
  • ZyXEL Prestige 660H-61

Minton MMP-3051

Geçen fuarda sadece boya kalemleri alanında ürünler sergileyen Minton'un yeni ürünü MMP-3051, bizim için bu senenin sürprizi oldu diyebiliriz. MMP-3051, Minton'un ürettiği henüz ilk tükenmez kalem olmasına rağmen testlerimizde gayet başarılı bir performans sergiledi.


Türk Patent Enstitüsü 2006

Ergonomik yapısı, şık tasarımı ile göz dolduran Türk Patent Enstitüsü'nün 2006 model kalemi; ince gövdesi sayesinde rahatlıkla taşınabiliyor. Yazı testlerimizde pek başarılı olmasa da, arada bir tutukluk yapsa da denemeye değer.


ZyXEL Prestige 660H-61

Her yıl olduğu gibi bu yıl da en kaliteli kalemlerini fuara getiren ZyXEL, özellikle Prestige serisi modelleri ile büyük beğeni topladı. Bizim incelediğimiz 660H-61 modeli, yazı testlerimizde en başarılı performansı gösteren kalem oldu.


Türk Telekom 256k Limitsiz

Cebit 2006'nın onuncu salonunu tamamen kaplayan Türk Telekom, anlaşılan yine yapacağını yapmış. Fuar öncesinde yaptıkları açıklamada, fuarda sergileyecekleri en düşük modelin 1024k olduğunu belirten Türk Telekom; 256k'lık kalemleri ile bizi fuardan yine boynu bükük gönderdi.


İçinde ne var?

Uyarı: Eğer kaleminizin içini açarsanız, garantisi geçersiz kalacaktır. Ayrıca ellerinize mürekkep de bulaşabilir, bizden söylemesi.

Yazı testi

Yazı testimizin birincisi, daha önce de belirttiğimiz gibi ZyXEL. Minton'un kalemi biraz silik yazarken, Türk Patent Enstitüsü'nün kalemi de tutukluk yapıyor. Türk Telekom'un kalemi ise çok yavaş çalıştığı gibi, aynı zamanda da her nasıl oluyorsa yanlış yazıyor.

Sonuç

Editörün Seçimi: ZyXEL Prestige 660H-61

İbretiâlem: Türk Telekom 256k Limitsiz

Gelecek yıl Cebit Kalem Fuarı 2007'de buluşmak dileğiyle, mürekkebiniz bol olsun.



Comments

There are 1 comment(s) for this entry.

  1. Feyyaz Ustaer
    November 17, 2007 12:20

    Güzelmiş... :)

(Posting new comments is currently disabled.)